Geleide meditatie

Onder begeleiding mediteren na schoning

Volgende
geleide meditatie

 • 16 mei 2024

Overzicht

 • Thuis in een gemakkelijke stoel
 • Via Zoom
 • +/- 2 uur
 • 1 keer per maand
 • 19h30 tot +/-21h30
 • van:

  € 44,50

  , voor: € 35,00 per pers.

In het kort

 • Ontspanning van lichaam en geest
 • Energetische schoning
 • Lichamelijke en energetische heling
 • Verhoging persoonlijke trilling
 • Inzichten voor spirituele ontwikkeling

Geleide meditatie

Onder begeleiding mediteren na schoning

De geleide meditaties zijn een goede manier om zelf aan de slag te gaan met de energetische wereld. Naast broodnodige ontspanning van lichaam en geest, kun je tijdens deze meditatie kennis maken met alle facetten van de energetische wereld, van het oefenen van technieken tot contact met je gids en van heling van de energiesystemen tot intuïtieve ontwikkeling door te oefenen met het voelen en benutten van de energie om ons heen. Neem deel aan de geleide meditatie en laat je meevoeren op het pad door de energetische wereld.

Meditatie

Meditatie is een essentieel onderdeel van actieve deelname aan de energetische wereld, niet alleen om op een gemakkelijke manier kennis te maken met deze vaak onbekende wereld, maar ook voor gevorderden op het energetisch pad is meditatie een belangrijk hulpmiddel voor zelfontwikkeling en persoonlijke groei. De voordelen op een rijtje:

 • Lichamelijke ontspanning:
  Tijdens meditatie krijgt het lichaam de kans om diep te ontspannen. Terwijl je je concentreert op je ademhaling, het voelen van energie of het luisteren naar de begeleidende woorden komen je gedachten tot rust en ontspannen je spieren zich. Deze vermindering van fysieke spanning kan hierdoor zelfs lichamelijke klachten verlichten, met name stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, spierspanning en slaapproblemen.
 • Geestelijke ontspanning:
  Door je hoofd zo veel mogelijk leeg te maken en alledaagse problemen los te laten ontstaat er een geestelijke ontspanning.  Ook kun je meditatie gebruiken om in alle rust tot oplossingen te komen voor deze dagelijkse problemen. Dit resulteert in een afname van piekeren en mentale onrust. Met regelmatige meditatie kun je daardoor een groter gevoel van kalmte, helderheid en evenwicht bereiken.
 • Harmonie tussen ziel en geest bevorderen:
  Elke ziel is op de aarde om te leren en te groeien, helaas heeft in de drukke hedendaagse wereld de geest (ons bewuste) vaak de overhand, met als gevolg dat we volledig voorbij gaan aan de roep van de ziel (ons onderbewuste). Door middel van meditatie kunnen we weer in contact komen met ons onderbewuste om zo meer te kunnen werken aan ons zielendoel. Meer hierover leest u o.a. in: Waarom zijn we op de aarde? en Leven op gevoel.
 • Lichamelijke en energetische heling:
  Tijdens meditatie kun je tijd besteden aan het energetische systeem van ons lichaam. Dit systeem van energiebanen voorziet ons lichaam van de benodigde positieve energie. Door blokkades of beschadigingen in dit energiesysteem kunnen daarom uiteindelijk lichamelijke problemen ontstaan. Het vroegtijdig oplossen van die blokkades kan lichamelijk leed voorkomen en door heling kunnen bestaande klachten opgelost worden. Meer hierover leest u o.a. in: Aarden en centreren en de invloed van energie.
 • Verhoging van de persoonlijke trilling:
  Door tijdens de meditatie een direct contact met het licht te maken, kom je in aanraking met een hoge trilling. Bij een regelmatige herhaling zal dit ook resulteren in een verhoging van je persoonlijke trilling, waardoor het bijvoorbeeld makkelijker wordt ingevingen te ontvangen van je gids of de eigen ziel, maar waardoor je ook de verschillende soorten energie steeds beter gaat voelen en meer kunt gaan vertrouwen op je gevoel. Meer hierover leest u o.a. in: De energetische wereld en Leven op gevoel.
 • Inzichten voor spirituele ontwikkeling:
  Tijdens meditatie en met name de begeleide meditatie wordt het makkelijker gemaakt inzichten te ontvangen. Inzichten over hoe en wie we zijn, waardoor je jezelf beter leert kennen, maar ook inzichten over wat we kunnen veranderen aan ons zelf of ons leven om meer te leren of gelukkiger te worden bijvoorbeeld. Dergelijke inzichten kunnen vanuit jezelf komen, maar kunnen ook ingegeven worden door je persoonlijke gids of een andere helper vanuit het licht om je te helpen op het spirituele pad. Meer hierover leest u o.a. in: Voelen vs Bedenken en Waarom zijn we op de aarde?.

Energetische schoning

Voorafgaand aan de geleide meditaties vindt er altijd een uitgebreide energetische schoning plaats om het mogelijk te maken op een veilige en beschermde manier te kunnen mediteren. Deze schoning is het zelfde als de schoning tijdens de regeneraties; alle deelnemers en hun directe omgeving worden geschoond en gecontroleerd op negatieve energie en beïnvloeding om er zo van uit te kunnen gaan dat de dingen die je mee maakt tijdens de meditatie positief zijn en je kunnen helpen op je pad.

Geleide meditatie

Tijdens de geleide meditatie wordt er een energetische wandeling gemaakt. Tijdens deze wandeling wordt er aandacht besteed aan ontspanning van lichaam een geest, maar kunnen er ook energetische schonings- of beschermingstechnieken worden geoefend, komen er energetische onderwerpen ter sprake en kun je in contact komen met de hoge energie vanuit het licht voor lichamelijke heling en het ontvangen van informatie.

Nabespreking

Na afloop van de geleide meditatie is er de mogelijkheid ervaringen en belevenissen van de meditatie te delen met de overige deelnemers, want ook van de inzichten en belevenissen van een ander kun je iets opsteken, op die manier toont het bijvoorbeeld de mogelijkheden van meditatie, maar kan het ook bij jou inzichten brengen of je aan het denken zetten. Ook is het mogelijk vragen te stellen over de dingen die je mee gemaakt hebt.

De methode

Mediteren is wat mij betreft een ontspannen maar toch actieve bezigheid, daarom gaat de voorkeur uit naar zittend mediteren, i.p.v. liggend. Het maakt aarden makkelijker, zorgt dat je minder snel in slaap valt en je staat meer open voor ingevingen, zonder te gaan zweven. Daarnaast is het voor de energie doorstroming van het lichaam beter loszittende kleding te dragen, geen knellende sierraden te dragen en een ontspannen zithouding aan te nemen. Dit is ook waarom we niet op de grond zitten met gekruiste benen, maar in een gemakkelijke stoel die het lichaam goed ondersteund en waarbij we beide voeten goed plat op de grond kunnen plaatsen, het liefst met armleuningen om ook de armen te ondersteunen, maar de armen op de bovenbenen laten rusten is ook een optie.

Praktisch

De geleide meditaties vinden één keer per maand op een avond plaats via Zoom en zijn voor iedereen bij te wonen. Ter voorbereiding op de meditatieavond word aangeraden de informatie over de energetische basistechnieken zoals aarden en het verbreken van de banden door te nemen, zodat je de activiteit hiermee kunt starten. Zoals gezegd zullen we starten met het uitgebreid schonen van alle deelnemers waarna we verbinding via Zoom zullen maken om gezamenlijk te kunnen mediteren. Meer praktische informatie vindt u bij inschrijven geleide meditatie.  Graag ontmoet ik jullie tijdens de gezamenlijke meditatie.

Karin

"Er ging een nieuwe wereld voor mij open"