Introductiecursus

Leer de energetische wereld voelen, begrijpen en benutten

Start volgende
groepscursussen

 • 3 september 2024

Overzicht

 • Als groepscursus of zelfstudiecursus
 • Online via Zoom of via deze site
 • groepscursus max 12 pers.
 • € 220 per pers.

Groepscursus via Zoom:
Inschrijven

Online zelfstudiecursus:
Inschrijven

In het kort

Je leert o.a.:

 • Energetisch schonen
 • Over incarnatie, ziel en geest
 • Ontspannen en mediteren
 • Open te staan voor ingevingen
 • Jezelf beschermen
 • Het energetisch systeem van het lichaam helen

Introductiecursus

Leer de energetische wereld voelen, begrijpen en benutten

U bent geïnteresseerd geraakt in het energetisch schonen en leven op gevoel? Wellicht doordat u mensen kent die dit al doen of na het lezen van de informatie op deze site? U voelt dat dit de tijd is om te starten met het energetisch bewustwordingsproces of misschien wilt u bestaande kennis juist uitdiepen of meer toegepast gebruiken om daadwerkelijk iets te gaan doen met de kennis of u wilt zichzelf leren verlossen van onverklaarbare pijntjes of psychische moeilijkheden. Allemaal goede redenen om te starten met de introductiecursus.

Meditatie

Meditatie is een zeer belangrijk onderdeel van leven op gevoel, omdat je in deze ontspannen, maar toch geconcentreerde staat, meer openstaat voor de energetische wereld. Omdat meditatie zo belangrijk is, vormt dit ook de basis van deze cursus. De meditaties zijn bedoeld om de energetische wereld in de praktijk te ervaren en worden daarnaast gebruikt om energetische technieken te leren, te oefenen en in praktijk te brengen. Tijdens deze geleide meditaties leert u bijvoorbeeld energetisch schonen, maar ook energetische beschermingen aan te brengen en zelfs lichtwezens te helpen. Bovendien wordt er een veilige meditatieplek gecreëerd, waar u ook in de toekomst veilig kunt blijven mediteren.

De cursus

Zoals de naam al zegt is deze cursus bedoeld als introductie in de energetische wereld. Naast het mediteren, waarbij de nadruk ligt op het voelen en ervaren van de energetische wereld, is daarom ook kennisoverdracht m.b.t. de energetische wereld onderdeel van de cursus om de energetische wereld beter te kunnen begrijpen. Zo zullen tijdens de cursuslessen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod komen: Het energiesysteem van het lichaam, de oerbron, hoge en lage trilling, incarnatie van ziel en geest, gidsen en lichtwezens, energetische lichamen, de wet op de vrije wil, enz.

Praktisch

Mediteren is wat mij betreft een ontspannen maar toch actieve bezigheid, daarom gaat de voorkeur uit naar zittend mediteren, i.p.v. liggend. Het maakt aarden makkelijker, zorgt dat je minder snel in slaap valt en je staat meer open voor ingevingen, zonder te gaan zweven. Daarnaast is het voor de energie doorstroming van het lichaam beter loszittende kleding te dragen, geen knellende sierraden te dragen en een ontspannen zithouding aan te nemen. Dit is ook waarom we niet op de grond zitten met gekruiste benen, maar in een gemakkelijke stoel die het lichaam goed ondersteund en waarbij we beide voeten goed plat op de grond kunnen plaatsen, het liefst met armleuningen om ook de armen te ondersteunen, maar de armen op de bovenbenen laten rusten is ook een optie.

De lessen

De online introductie cursus bestaat uit 6 lessen, die allemaal ongeveer een gelijke opbouw hebben: Elke les start met een ontspanningsoefening om vol energie en geconcentreerd aan de les te kunnen beginnen, maar ook om eerder geleerde technieken te oefenen. Vervolgens is er tijd voor kennisoverdracht met betrekking tot de energetische wereld. Daarna volgt een geleide meditatie waarin u, onder begeleiding, zelf aan de slag gaat in de energetische wereld, door ontspannen, maar geconcentreerd met gedachtekracht te werken met positieve (hoog trillende) energie. Ter afsluiting, opdrachten en oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Twee varianten

U kunt de introductiecursus op twee verschillende manieren volgen: 1 Als online groepscursus via Zoom of 2 Als online zelfstudie cursus, direct via deze website. De inhoud en opbouw van beide cursussen zijn hetzelfde, net als de prijs. De grote verschillen liggen in het live karakter met het directe contact en contact met andere cursisten bij de cursus via Zoom, ten opzichte van het meer anonieme karakter van de zelfstudie cursus, maar waarbij je wel zelf de indeling en tijden van de cursus kunt bepalen.

1 Online groepscursus via Zoom

Deze versie van de cursus is de snelste en meest directe start om kennis te maken met de energetische wereld en leven op gevoel. Tijdens deze cursus begeleid ik u zelf op dit interessante pad naar energetische bewustwording. Ondanks deze directe ondersteuning, is deze cursus toch zeer laagdrempelig omdat u hem gewoon vanuit uw eigen huis kunt volgen, via een online ontmoeting in beeld en geluid via Zoom. U maakt kennis met de overige deelnemers, kennisoverdracht vindt plaats als persoonlijke uitleg en er is ruimte in overvloed voor het stellen van vragen, waarop ik u direct kan antwoorden. Bovendien worden de ontspanningsoefening en geleide meditatie live gesproken. Indien u juist liever geen contact heeft met anderen of de informatie liever op eigen tempo tot u neemt, bekijk dan de informatie over de zelfstudie cursus.

2 Online zelfstudie cursus

Tijdens deze cursus gaat u, direct via deze site, zelf aan de slag met de energetische informatie in het tempo dat u zelf wilt, op het tijdstip dat u wilt. Bovendien kunt u vandaag nog starten! Bij de zelfstudiecursus zijn zowel de ontspanningsoefening als de geleide meditatie beschikbaar als mediabestand dat u kunt afspelen via de site. Als u besluit een les niet in zijn geheel af te maken, raad ik aan, bij het vervolgen van de les, eerst weer te beginnen met de ontspanningsoefening. Als kennisoverdracht bevat een les één of meerdere uitleggende teksten over energetische onderwerpen. Ook bij de zelfstudie cursus is de mogelijkheid tot het stellen van vragen over de behandelde theorie of de geleerde technieken belangrijk. Daarom is dit mogelijk tijdens de maandelijkse oefenavonden speciaal voor cursisten. Bent u meer op zoek naar persoonlijke begeleiding en contact met andere deelnemers, bekijk dan de informatie over de groepscursus via Zoom.

Vrijblijvende eerste les en kortingsmogelijkheden

Graag wens ik zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de energetische wereld. Daarom is het mogelijk, voor hen die nog twijfelen, een vrijblijvende eerste les bij te wonen van de groepscursus. Is het niets voor je, dan betaal je slechts voor de eerste les en kun je zonder probleem stoppen met de rest van de cursus. Is je nieuwsgierigheid juist getriggerd en wil je absoluut meer weten en leren, dan kun je je, na betaling van het volledige cursus bedrag, 6 weken lang volledig onderdompelen in de energetische wereld. Daarnaast is er voor mensen met een krappe beurs een mogelijkheid op korting. Bekijk voor meer informatie hierover ook de tarieven pagina.

Een overzicht

Omdat beide versies van de cursus hun voor- en nadelen kennen, bij deze een duidelijk overzicht.

Groepscursus via ZoomZelfstudiecursus
Start van de cursusOp vastgestelde data en alleen bij voldoende aanmeldingenVandaag nog, indien gewenst
Indeling van de cursus6 weken lang, 1 avond per weekEigen indeling, zoals gewenst
Mogelijkheid tot stellen van vragenDirect mogelijk tijdens de cursusMogelijk tijdens de maandelijkse oefenavond speciaal voor cursisten
Contact met overige cursistenMogelijk tijdens de cursusBeperkt mogelijk tijdens de maandelijkse oefenavond speciaal voor cursisten
Ontspannings-oefeningen en geleide meditatiesLive via ZoomAls media bestanden als onderdeel van de cursus
Kennisoverdracht m.b.t. de energetische wereldPersoonlijke uitleg tijdens de cursusVia geschreven teksten
Vrijblijvende introductie lesMogelijkheid tot stoppen na de eerste lesNiet mogelijk
Ik hoop dat ik u heb kunnen enthousiasmeren om zelf in de energetische wereld te duiken en aan de slag te gaan met uw persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei, door u in te schrijven voor de introductiecursus en wellicht spreek ik u dan! Meer praktische informatie over de cursussen en inschrijven vindt u op de volgende pagina’s: Inschrijven groepscursus en
Inschrijven zelfstudiecursus.
Voor vragen over de cursus of hulp bij inschrijving ben ik bereikbaar via e-mail.
Karin

"Een echte verrijking van mijn leven"