Voelen vs Bedenken

En contact met je gids

In het ideale geval maak je keuzes en neem je beslissingen op basis van je gevoel, maar wat bedoelen we daar mee en hoe doe je dat? En is dat dan hetzelfde als voelen? En moet je daarvoor je denken uitschakelen? Een aantal van deze vragen zijn ook al aan bod gekomen in het artikel: De Energetische Wereld, waarin het o.a. gaat over energetisch voelen.

Het beste uit twee werelden

Afgaan op je gevoel wordt in het dagelijks leven ook wel gezien als vertrouwen op je intuïtie, je onderbuik gevoel of je geweten. Stuk voor stuk ongrijpbare termen, iedereen kent ze, maar wat is het? Het zijn geen wetenschappelijk aantoonbare principes en worden door veel mensen afgedaan als iets waar je niet op kunt vertrouwen. Veel beter is het, zeggen zij, om logisch na te denken en problemen in je leven te beredeneren. Maar wat nou, als je beide principes kan combineren? Dan heb je het beste uit twee werelden.

Keuzes maken is een proces

Mijn visie op de ideale manier van keuzes maken bestaat precies uit deze combinatie: beredeneerde keuzes op gevoel. Omdat dit voor veel mensen misschien tegenstrijdig kan klinken, wil ik dit in dit artikel graag verduidelijken. Als eerste ga ik ervan uit dat het leven bestaat uit het maken van keuzes, van zeer grote en belangrijke keuzes tot de alledaagse, en alles er tussen in. Het maken van keuzes zie ik als proces, een proces dat bij belangrijke keuzes in het leven meer aandacht en energie van ons vraagt, dan bij de dagelijkse keuzes. Maar het principe er achter is hetzelfde.

Goede en foute keuzes

Energetisch gezien bestaat er geen verschil tussen goede of foute keuzes. Als we het bekijken vanuit het principe van reïncarnatie, en daarbij het levensdoel in het achterhoofd houden, namelijk de groei van de ziel en de geest, door te leren en te ervaren op de aarde, zul je zien dat we vaak van de zogenaamde ‘foute keuzes’, die we gemaakt hebben in ons leven, juist het meeste geleerd hebben. Deze levenservaring is niet alleen van belang voor de geest, die slechts één leven op aarde is en deze groei op korte termijn nodig heeft, bijvoorbeeld om volwassen te worden, maar zeker ook voor de ziel, die steeds opnieuw zal incarneren om meer te ervaren en te groeien. Meer over de ziel en geest is te lezen in het artikel: Waarom zijn we op de aarde?.

Intuïtie, je onderbuik gevoel of je geweten

De roep van de ziel en de ingevingen van onze gidsen en begeleiders samen vormt je intuïtie, het onderbuik gevoel en je geweten. Drie termen voor hetzelfde principe, bovendien zijn er nog meer algemeen aanvaarde theorieën die dit fenomeen omschrijven, zo kun je het ook het stemmetje in je achterhoofd noemen dat je waarschuwt of de knoop in je maag nadat je iets ‘fout’ doet of iets gedaan hebt wat je eigenlijk niet netjes vindt van jezelf. Vaak herkennen we deze signalen helaas pas achteraf; “Ja, ik had al het gevoel dat het niet goed was, voordat ik het deed…”. Maar het zou natuurlijk veel fijner, en ook praktischer, zijn als je deze gevoelens van te voren zou kunnen herkennen om er naar te kunnen handelen.

Verhoging van je trilling

Onze gidsen zijn een stuk hoger van trilling dan wij. Hoe hoger je persoonlijke trilling, hoe makkelijker het daarom wordt om ingevingen te ontvangen van je gids of helper. Je persoonlijke trilling wordt beïnvloed door veel verschillende factoren, waarvan je levensstijl en instelling misschien wel de belangrijkste zijn, zo zijn stress, geleefd worden, veel verplichtingen, onvoldoende rust nemen, verslaving, negatieve emoties, als boosheid, verdriet, angst, jaloersheid, zelfmedelijden, ontevredenheid en wraakgevoelens en zelfs roken, gebruik van alcohol en drugs allemaal trilling verlagend, als ook tegen je geweten in handelen, bv. door te liegen, bedriegen en oneerlijk handelen. Hierin verandering aanbrengen kan je daarom al veel brengen om meer open te staan voor ingevingen en hulp van je gids. Zie ook het artikel: Leven op gevoel in de praktijk.

Beïnvloeding vanuit de energetische wereld

Een lage persoonlijke trilling zal in de energetische wereld ook extra negatieve energie aantrekken. En ook energetisch vervuilde plekken, zoals plaatsen waar veel mensen bijeenkomen of historische locaties, zorgen dat er veel negatieve energie bij je komt te zitten, wat trilling verlagend werkt. In deze gevallen is het daarom extra belangrijk jezelf energetisch te schonen om op die manier deze negatieve energie te verwijderen om zo weer in contact te kunnen komen met je gids of helper. Ook het werken met positieve energie werkt trilling verhogend, dit is waarom jezelf energetisch schonen eigenlijk een dubbel effect heeft op het verhogen van je persoonlijke trilling, omdat je negatieve energie verwijdert en werkt met positieve energie. Bovendien helpt het energetisch schonen je beschermen tegen lichamelijke of psychische klachten, die veroorzaakt kunnen worden door negatieve energie, lees voor meer informatie hierover ook het artikel: De invloed van energie.

Meditatie

Luisteren naar ingevingen en naar je gevoel is iets wat je moet ontwikkelen, o.a. door verhoging van je trilling, harmonie tussen ziel en geest, maar ook door een bewustwordingsproces, waardoor je er ook steeds meer op leert vertrouwen. Als hulpmiddel in dit proces kan meditatie gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk d.m.v. een geleide meditatie (bijvoorbeeld tijdens de activiteit geleide meditatie), maar kun je ook zelfstandig doen. Tijdens de introductiecursus kun je leren hoe je dit kunt doen, maar hoofdzaak is dat je je denken naar de achtergrond laat gaan en jezelf volledig opent voor informatie van je ziel of gids. Om er zeker van te zijn dat ingevingen en adviezen echt van je ziel, gids of helpers komen en niet beïnvloed worden door negatieve energie, is het van het grootste belang te zorgen dat je goed energetisch schoon en beschermd bent tijdens je meditatie. Mede hiervoor zijn voor cursisten de regeneraties ontwikkeld, waarbij je op afstand geschoond wordt voordat je zelfstandig gaat mediteren, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk na een schoningsavond te mediteren.

Contact met je gids

Ingevingen van je gids of helper of zelfs echt contact met je gids waarbij je de woorden ‘hoort’ in je hoofd, kunnen je helpen om op het juiste pad te blijven, het pad wat afgesproken is voordat je naar de aarde ging en waarop je het meest kunt leren. Meer hierover is te lezen in: Waarom zijn we op de aarde? Maar zoals gezegd, bestaat dit leerproces voornamelijk uit het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Daarom zul je van je energetisch begeleiders nooit een kant-en-klare oplossing of definitieve ja of nee op je vragen krijgen, omdat dit zou betekenen dat zij jou deze keuzemogelijkheid ontnemen. De uiteindelijke beslissing zal dus altijd door jouzelf genomen moeten worden.

Beredeneerde keuzes op gevoel

De beredeneerde keuzes op gevoel waar ik het eerder over had, is dus niets anders dan te zorgen dat je bij het doorlopen van de verschillende mogelijkheden goed in je gevoel zit, door erop te letten dat je energetisch schoon bent, de positieve energie goed doorstroomt en je openstaat voor de hulp van je energetische begeleiders. Bij het doorlopen van de mogelijkheden of eventueel zelfs tijdens gedegen onderzoek, zul je als vanzelf merken welke mogelijkheden of oplossingen je wel of niet aanspreken en zul je als vanzelf weten wat voor jou de beste keus is. Vertrouw op je eigen gevoel en de ingevingen van je gids en besef dat er vanuit energetisch oogpunt eigenlijk geen foute keuzes bestaan. Zelf leren hoe je op je gevoel kunt leven? Schrijf je in voor de introductiecursus.

Karin