Bescherm jezelf

Energiebollen en tubes

Regelmatig schrijf ik over de negatieve invloed van laag trillende negatieve energie, lees hierover bijvoorbeeld de invloed van energie. Om jezelf hier enigszins tegen te beschermen, hebben we allerlei mogelijkheden tot onze beschikking, waarvan ik er hier graag een aantal wil bespreken. Voorkomen is beter dan genezen, daarom deze technieken, maar hiermee wordt reeds aanwezige negatieve energie niet verwijderd, hiervoor is een energetische schoning noodzakelijk, daarom raad ik iedereen aan dit zelf te leren tijdens de introductiecursus en voor degenen die dit (nog) niet willen of kunnen is er de mogelijkheid van de schoningsavond of een telefonisch consult.

Voorbereiding

Om je goed te kunnen concentreren en niet afgeleid te worden, is het zeker in het begin, noodzakelijk dat je de technieken uitvoert op een rustige plek zonder anderen in de buurt en dat je er ook echt even de tijd voor neemt. Voordat we zelf aan de slag gaan met energie, is het noodzakelijk te aarden en centreren.

Gedachtekracht

De positieve energie die vanuit het licht, of oerbron van universele energie, via je constante lijn naar beneden komt, is nodig voor het energetisch systeem van het lichaam, maar deze energie kun je ook naar je handen sturen, om er op die manier mee te kunnen werken. Dit doe je door middel van gedachtekracht. Gedachtekracht is het begeleiden van energie door middel van de gedachte, waarbij een hoge mate van concentratie nodig is. Werken met gedachtekracht, zoals hier bedoeld wordt, is niet hetzelfde als visualiseren, waarbij ervan uit gegaan wordt dat alles wat gevisualiseerd wordt vanzelf gebeurt of op je pad komt, als je dit maar graag genoeg wilt. Gedachtekracht is in dit opzicht dus niet bedoeld om je leven te sturen, maar uitsluitend om te kunnen werken met energie.

Energie voelen

Om met positieve energie te kunnen werken, is het belangrijk de energie te leren voelen. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat je de energie direct kunt voelen, maar voor iedereen is het, soms na oefening, mogelijk om het te voelen. Als je merkt dat je het moeilijk vindt de energie te voelen, kun je aan je gids vragen je daarmee te helpen. Dit kan als gevolg hebben dat je het beter voelt, maar het maakt in ieder geval dat je er op kunt vertrouwen en ervan uit kunt gaan dat de energie uit je handen komt, ook als je dit niet voelt. Hoe meer je met de energietechnieken aan de slag gaat, hoe hoger je persoonlijke trilling wordt en hoe makkelijker het wordt om de energie te voelen. Dus blijf er mee door gaan, ook als het de eerste keer niet meteen lukt om de energie te voelen.

Beschermingen

Om jezelf te beschermen tegen negatieve energie, kunnen we een aantal beschermingen plaatsen door middel van gedachtekracht en de energie uit onze handen. Een aantal daarvan wil ik graag hier bespreken, dat gaat om de beschermende bol en een energietube, waarvan deze laatste eigenlijk de belangrijkste is. Daarom zal ik met deze energetische lichttube beginnen.

Energietube

De tube (het Engelse woord voor buis, pijp of koker) is een buis, die je om je heen kunt zetten met de energie uit je handen en die helemaal doorloopt tot in het licht. De functie hiervan is meervoudig, zo vormt het een beschermende laag om je heen van positieve energie, maar het kanaliseert ook de binnenkomende energie vanuit het licht langs de constante lijn. Daarnaast geeft het de lichtwezens die naar het licht willen een directe baan naar het licht. Bovendien wordt het voor onze begeleiders makkelijker ingevingen te sturen, en wordt het voor hen veiliger om dichter bij te komen om ons te ondersteunen, omdat ook zij last hebben van negativiteit. Een lichttube is een persoonlijke bescherming en staat altijd om je heen, waar je ook heen gaat, wat je ook doet.

De lichttube plaatsen

Zoals eerder gezegd starten we met aarden en centreren. Aansluitend op het ademen van de aardingsmethode gaan we direct verder met het plaatsen van de energietube.

 1. Let op de ademhaling, voel de energie uit je handen:
  Haal diep adem in door de neus en uit via de mond, terwijl je dat doet stuur je met gedachtekracht de universele energie vanaf je constante lijn naar je handen en voel dat de energie goed uit je handen stroomt.
 2. Zet een energiekoker om je heen:
  Terwijl je goed blijft ademen, in via de neus en uit via de mond, gebruik je de energie uit je handen om een koker om jezelf heen te vormen. Begeleid dit proces met gedachtekracht. Begin door met gedachtekracht en de energie uit je handen een cirkel van energie op de grond te creëren. Trek deze cirkel vervolgens omhoog, zodat je in een soort buis van energie komt te staan, (zoals ze ook wel eens doen met een levensgrote zeepbel).
 3. Sluit aan op het licht:
  Zodra de koker boven je hoofd is, gooi je hem als het ware naar boven met de intentie om hem helemaal door te laten lopen tot in het licht. Vraag vervolgens aan je energetisch begeleider of gids deze tube aan te sluiten op het licht. Zorg dat de tube breed genoeg is, dat ook als je je armen volledig spreidt, ze nog steeds binnen je tube zijn.
 4. Maak een bodem:
  Onder je voeten kun je weer met de energie uit je handen een soort energiebodem in je tube maken als extra bescherming. Zorg steeds dat je goed blijft ademen, zodat de energie blijft stromen.
 5. Verstevig de wanden:
  Om de energietube te verstevigen kun je hem instralen met de energie uit je handen om de wanden dikker te maken, hoe dikker de wanden zijn, hoe minder last je hebt van negatieve energie of de trilling van anderen, maar je hoeft ook niet te overdrijven, een wand van 20 à 40 cm is goed.
 6. Stop de energiestroom uit je handen:
  Als je hiermee klaar bent, kun je licht in je handen klappen, of ze een keer langs elkaar wrijven om de energiestroming uit je handen te stoppen.  
 7. Rond af:
  Haal nog een keer goed adem, door de neus in en door de mond uit, bedank je begeleider of gids voor zijn hulp, en haal daarna weer rustig op normaal tempo adem.

De energietube in de praktijk

Als je de lichttube goed onderhoudt is het in principe voldoende hem eenmalig om je heen te zetten. Hem goed onderhouden is wel van belang. Probeer daarom gedurende de dag regelmatig tijd te nemen hem te verstevigen en te repareren door hem opnieuw in te stralen. Doe dit bijvoorbeeld:

 • Als je opstaat uit bed om goed beschermd aan de dag te beginnen.
 • Iedere keer als je de tijd neemt om goed te aarden.
 • Zodra je terug komt in je koepel (zie verderop in dit stuk).
 • Voordat je gaat slapen, zodat je niet alleen beschermd bent, maar ook openstaat voor ingevingen vanuit het licht terwijl je slaapt.
 • Als je het idee hebt, dat hij beschadigd is of te dun.

Beschermende bol

Net als de lichttube is ook de beschermende bol een persoonlijke bescherming, groot verschil is echter wel dat de beschermende bol op een bepaalde plaats staat en daar ook blijft. Zie het als een veilige en beschermde plaats waar je naartoe kunt gaan voor extra bescherming. Tevens wordt dit een plaats waar je je echt thuis voelt, omdat hij langzamerhand gevuld wordt met jouw energie. Precies daarom is het belangrijk dat er niet te veel anderen in jouw beschermende bol komen. Een beschermende bol zet je daarom om de plaatsen waar je het meest bent, zoals je huis, je auto of je werkplek. Je kunt zo veel beschermende bollen zetten als je wilt, maar bedenk wel dat je die ook allemaal bij moet houden als je wilt dat ze echt werken. Zo moeten ze elke dag ingestraald worden om te verstevigen en te vullen met je eigen energie. In het ideale geval zouden ze ook regelmatig geschoond moeten worden van negatieve energie. Ook gebeurt het wel dat de energiekoepels, zoals ze ook wel genoemd worden, kapot gaan waardoor je hem weer moet repareren om beschermd te zijn.

Een gezamenlijke koepel

Als je samen woont met anderen, bijvoorbeeld een partner, kinderen of andere huisgenoten, is het belangrijk dat je een plaats hebt voor jou alleen, waar je de beschermende bol kunt zetten, waarin echt jouw energie aanwezig is en waar je je naartoe terug kunt trekken. Het is niet zo dat daar nooit iemand anders kan komen, want dat is echt niet erg, maar zorg er wel voor dat het voornamelijk jouw plek is. Als je samenwoont met iemand die zelf ook energetisch geïnteresseerd is, is het ook mogelijk een gezamenlijke koepel te maken, die jullie beiden onderhouden en instralen, waardoor je je er beiden op je gemak en beschermd voelt. Natuurlijk is dat alleen maar mogelijk als je beiden een ongeveer gelijke trilling hebt en het daardoor fijn vindt in elkaars energie te zijn. Kinderen zijn niet anders gewend dan in de energie van hun ouders te zijn, voor hen is het alleen maar fijn, het voelt vertrouwd en beschermd. Ook is het mogelijk een beschermende bol te plaatsen om enkel te dienen als bescherming tegen negatieve energie, zonder hem te vullen met je persoonlijke energie, op die manier worden anderen niet beïnvloed door jouw energie, maar is er wel een bescherming tegen onnodige negatieve energie van buiten.

Een beschermende bol plaatsen

Ook bij het plaatsen van een beschermende bol is het belangrijk eerst goed te aarden. Aansluitend op het ademen van de aardingsmethode gaan we direct verder met het plaatsen van de beschermende bol.

 1. Let op de ademhaling, voel de energie uit je handen:
  Haal diep adem in door de neus en uit via de mond, terwijl je dat doet stuur je met gedachtekracht de universele energie vanaf je constante lijn naar je handen en voel dat de energie goed uit je handen stroomt.
 2. Zet een beschermende bol om je vertrek, huis of gebied:
  Terwijl je goed blijft ademen via de neus in en via de mond uit, gebruik je de energie uit je handen om een bol om je vertrek, huis of gebied heen te zetten. Begeleid dit met gedachtekracht. Straal de energie uit je handen helemaal om je heen om een beschermende laag te vormen, creëer daarbij de vorm die nodig is om jouw vertrek, huis of gebied te scheiden van de ruimtes van anderen. De ideale vorm hierbij is de bol-vorm, maar indien dit niet mogelijk is i.v.m. vertrekken van andere huisgenoten of (boven- of onder-)buren is een andere vorm ook goed, zolang het maar geen scherpe hoeken heeft of vreemde uitsteeksels, probeer de bol-vorm zo dicht mogelijk te benaderen. Ook buitenruimtes kunnen in de koepel vallen, zolang daar geen andere mensen komen, althans niet te veel.
 3. Verstevig de wanden:
  Om de bol of koepel te verstevigen kun je hem instralen met de energie uit je handen om de wanden dikker te maken, hoe dikker de wanden zijn, hoe minder last je hebt van negatieve energie of de trilling van anderen. De dikte van de wanden is afhankelijk van het formaat van de bol of koepel, een kleine bol om een vertrek heeft minder dikke wanden nodig, dan een grote koepel om een boerderij met veel buitenruimte, waar er ook voldoende ruimte is voor dikke wanden.
 4. Vullen met je eigen energie:
  Om je snel op je gemak te voelen in de bescherming, kun je hem vullen met je eigen energie. Dit kan een bewust proces zijn waar je even de tijd voor neemt, bijvoorbeeld als je je thuis wilt voelen op een tijdelijke verblijfplaats, denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuisje, maar ook als je dit niet bewust doet, zal de bol zich na verloop van tijd als vanzelf vullen met jouw energie.
 5. Stop de energiestroom uit je handen:
  Als je hiermee klaar bent, kun je licht in je handen klappen, of ze een keer langs elkaar wrijven om de energiestroming uit je handen te stoppen.  
 6. Rond af:
  Haal nog een keer goed adem door de neus in en door de mond uit, bedank je begeleider of gids voor zijn hulp, en haal daarna weer rustig op normaal tempo adem.

De beschermende bol in de praktijk

Net als voor de lichttube geldt ook voor de beschermende koepel of bol dat het slechts nodig is om hem eenmalig te plaatsen als hij goed onderhouden wordt. Maar het onderhouden is wel belangrijk, ook omdat hij iedere keer dat je de wanden instraalt weer een stukje steviger wordt en dus betere bescherming biedt. Probeer daarom regelmatig even de tijd te nemen hem te verstevigen en/of te repareren door hem opnieuw in te stralen. Doe dit als je het idee hebt dat het nodig is. In het ideale geval zou de bol of koepel ook regelmatig energetisch geschoond moeten worden, daarom raad ik iedereen aan zelf een cursus te volgen om dit te leren en als je dit (nog) niet wilt of kunt, regelmatig deel te nemen aan een schoningsavond of een (telefonisch) consult af te spreken om jezelf en je koepel energetisch te laten zuiveren.

Karin
Overzicht van alle artikelen in deze rubriek: